EU Bestuurders veranderden Brussel in een walmende puinhoop!

Het lijkt er op alsof er geen ander land is waar ze zo veel zand in de ogen van de bevolking kunnen strooien terwijl de bevolking nog steeds blijft geloven dat zij in een democratie leven.

WLANL - HannyB - Gedekte Tafel

WLANL – HannyB – Gedekte Tafel (Photo credit: Wikipedia)

Vermoedelijk doet het er zeer veel aan dat de mensen in dat piep kleine landje het ook nog meer dan goed hebben. Ook al klagen zij veel tussen elkaar, maar echt de stem verheffen en de handen opsteken naar de verantwoordelijke politici zit er niet bij.

Diegenen die in Brussel tijdens de betoging van de vakbonden de boel op stelten zetten in Brussel waren niet goed menende misnoegde Belgen, maar wel uitgekiende agitatoren die hun kans schoon zagen om amok te zwaaien. In plaats van de betoging kracht bij te zetten ondermijnden zij de draagkracht van de betoging die wel degelijk noodzakelijk was om een ernstig signaal te geven naar de bestuurders van het land.

Indien de bevolking niet harder haar stem gaat laten horen zullen de verantwoordelijken van het land de rijken blijven steunen en zichzelf blijven verrijken.

Ongehoord kan men het noemen hoe de staat bedrijven subsidies geeft en vraagt om de werkers van werk te voorzien tot een bepaalde datum, maar als dit nageleefd word dat zij geen boete eisen en het zo maar laten gebeuren dat die bedrijven gesloten worden en de bazen met al het geld vertrekken, de werkenden in de kou latend. Dan ook nog eens eerst hen ertoe krijgen de gouden handdruk af te slaan in ruil voor vervroegd pensioen. Als zij dat prepensioen hebben dan enkele jaren later hun terug oproepen om te gaan werken, terwijl de staat goedkoper af was dan hen een werklozensteun uit te betalen.

De werkende mens moet verder maar toe zien hoe hij mag uitgebuit worden en er steeds meer druk op zijn werk mag komen dat met uren en dagen verlengd kan worden terwijl de rijken nog meer inkomsten mogen derven zonder er veel lasten op te moeten betalen.

Stenen zaken (bedrijven en vennootschappen) die geen of slechts 6% belasting moeten betalen, terwijl zij die er voor werken er 45% of meer belastingen op moeten betalen.

Geen wonder dat er stilaan toch wat verzet lijkt te komen. Maar hoe lang kan de staat zo verder gaan. Zij denken in ieder geval dat er nog voldoende rek in zit. De meeste Belgen zijn te mak en laten maar begaan.

Toch kan men (eindelijk) mensen vinden die hun stem willen laten horen en mee voelen met 40% Belgen die niet langer graag werken omdat ze constant onder werkdruk en stress zitten en daardoor in depressieve belanden.
Ook zijn er die hun stemmen willen laten horen voor al die rechtenwaar zo hard voor gevochten is die wij nu schijnen te gaan verliezen. (zondagsrust, vakantiedagen en vakantiegeld)

Terwijl er nu machines zijn die het werk kunnen overnemen en de mens nu meer tijd zou moeten kunnen hebben voor zichzelf, maakt de regering het onmogelijk voor die mens om er van te gaan genieten, doordat zij die werkenden zodanig belast met werk en taksen dat zij het zuur verdienen en zulk een tegenzin krijgen dat zij er ook niet veel inspanning meer voor willen leveren en hun kroost willen wapenen tegen die gulzigheid van die regeringsleiders. (De volgende generaties zullen het gekorven hebben.)

Kan men er dan iets tegen hebben dat er mensen zijn die in opstand gaan komen en gaan staken voor al die werkende mensen die graag meer tijd voor zichzelf, hun partner en hun kinderen hadden ipv langer en harder te werken.

Nu heeft men 600.000 werklozen op wie politici en anderen afgeven terwijl ze graag zouden werken, maar er is geen werk en dan verplichten die regeringsleiders de ouderen die werkmarkt ook op te gaan, wetende dat er geen werk voor hen is en voor het werk dat er is wil de regering de gepensioneerden die willen werken niet laten bijverdienen wat zij kunnen. Weten zij in Brussel eigenlijk wel wat zij willen?!?

Wat kan men echt doen en wil men doen voor die duizenden jongeren die vandaag werkloos zijn en geen perspectief voor de toekomst zien? Indien men de loonlasten zou verlagen zou men al heel wat meer bereiken en veel meer mensen aan het werk kunnen stellen dan dat men nu tracht te bereiken met pre-pensioeners terug op de werkmarkt te gooien en een index aanpassing over te slaan en taksen voor de gewone burger te verhogen, ook al had men belooft geen verhogingen door te voeren en geen indexsprong ook maar te laten door gaan. (Verkiezingsbeloften die weer eens gebroken zijn. Maar wanneer straffen de kiezers hen er voor af?)

In plaats iets te doen voor die ouders die de studies van hun kinderen niet meer kunnen betalen en voor die jongeren die hun studies hebben moeten stoppen omdat ze die niet kunnen betalen.

Hoognodig is het dat België zich schaamt voor de alsmaar toenemende armoede die nu al een peil bereikt heeft van 16%. In de hoofdstad kan men zelfs al op 34% van de bewoners rekenen dat in armoede leeft. Hoe veel verdoken armoede is er niet in België? Hoeveel alleenstaande ouders (moeders/vaders) leven in slechte omstandigheden omdat er geen betaalbare huisvesting is omdat de lonen niet toereikend zijn? Hoevelen wonen niet in krotten van appartementen of delen van huizen?

Oh, ja, wij noemen ons een geciviliseerde maatschappij. durf niet te beweren dat België een onderontwikkeld (apen)land is.

Wat gaat deze regering investeren in toekomst, onderwijs en/of cultuur?

Hoe ver wil men het laten gaan om de verzorging van zieken, ouderen en gehandicapten te verwaarlozen of zelfs geesteszieke kinderen in een politiecel te stoppen na dat zij zo maar op straat gedumpt zijn?

Men kan zich afvragen waarom niet eerder mensen op straat kamen om hun stem te verheffen tegen de vele wantoestanden in België, waar kinderen met drie of vier een vochtige kamer moeten delen en voor de vele gepensioneerden en hulpbehoevenden die in armoede leven. Die zorg die velen hard nodig hebben wordt alsmaar duurder, terwijl de staat de onderzoeken van de farma industrie steunt en hen hoge prijzen laat aanrekenen voor medicatie die in het groot geproduceerd wordt.

Ook de migranten hebben het niet altijd zo lekker als velen denken en velen zijn er ook niet echt omdat zij hier liever zouden vertoeven. Onder hen zijn er ook velen die als minderwaardig worden beschouwd en worden gecriminaliseerd.

Stakers als niet-stakers moeten recht van spreken krijgen zodat essentiële basisrechten behouden blijven. zo zouden wij ook kunnen staken voor de niet-stakers zodat de welvaartsstaat, waarvan ze gebruik maken, blijft en wordt versterkt.

Wij kunnen slechts hopen dat er meer mensen gaan inzien dat er vrij baan moet gemaakt worden om weer een perspectief te krijgen voor zij die uit de boot vallen en onze jongeren en kinderen.

Onze hoop maar ook onze stem moet uitgaan naar de volgende generatie die geen slechtere maar nog een betere toekomst moeten hebben waarvoor wij ons horen te engageren.

Solidariteit in deze maatschappij is ver te zoeken. Het komt er op aan dat terug meer mensen gaan inzien dat het niet enkel gaat om eigen belang: ‘Mijn wijk, mijn stad’ maar om onze samenleving en naast dit land ook dit continent, deze wereld die wij samen horen te delen in lief en leed.

Het gaat ook om onze medemens.

Aan de zelfverrijking van de politici en managers mag nu stilaan een einde komen. En ambtsmisdrijven  en andere misdrijven door rijkeren mogen niet ongestraft blijven of afgekocht kunnen worden.

Rijkdom kan wel degelijk zo verblindend worden dat de rijke niet meer gat inzien wat rechtvaardig en normaal is.

– Met erkentelijkheid aan en Waarom ik mee zal staken

+

Aanvullend tot: Met minder is … nog genoeg

++

Vindt ook:

  1. Postings over maatschappij tussen Oktober 2008 en nu op Marcus’ Site
  2. Vierde Armoedebarometer tekent geen goed nieuws op
  3. Waarom een Europees Jaar van actief ouder worden en solidariteit tussen de generaties?
  4. Economie en degradatie
  5. Niet te lastig op of voor millenials
  6. Romazigeuners toeristenoverlast
  7. Langer Werken of Vroeger Sterven

+++

Volksnieuws uit Amsterdam-Noir

(door Francis Capelle)

Francis CapelleAMSTERDAM-NOIR-Meer dan 100.000 mensen veranderden Brussel in een slagveld tijdens een protest dat gericht was op de aanstaande gevolgen van de krankzinnige graaizucht van de Europese Unie. Nadat het voornemen van de Europese Unie om in Belgie nu thans de pensioengerechtige leeftijd te verhogen en sociale bijstand te verlagen naar buiten kwam, veranderde Brussel gaandeweg in een ongekend slagveld van brandende auto’s, gewonde politiemensen, regens van bakstenen, exploderende molotovcocktails en rondstuivend traangas. De graaizucht van onze bestuurders kent geen grenzen en stuit op steeds meer verzet in de ons omringende landen. Toegegeven, een maatschappij die de hebzucht van de elite wil verhalen op de allerarmsten kan uiteindelijk alleen maar rekenen op protesten in deze orde van grootte en, uiteindelijk, slechts nog toezien op het totale uiteenvallen van de maatschappeljke context.

View original post 521 more words

4 Comments

Filed under Activisme & Vredeswerk, Economische aangelegenheden, Gezondheid, Levensstijl, Nederlandse teksten - Dutch writings, Re-Blogs and Great Blogs, Sociale Aangelegenheden, Voelen en Welzijn, Wereld aangelegenheden

4 responses to “EU Bestuurders veranderden Brussel in een walmende puinhoop!

  1. Pingback: De aanduiding door Paulus en Jacobus van de werken die wij horen te doen | From guestwriters

  2. Pingback: 10 jaar na het Jaar van de armoede | Marcus Ampe's Space

  3. Pingback: Wanneer persoonlijke opvattingen gesnoerd worden en het rechts gedachtegoed groeit – Worldviewer

  4. Pingback: Beschikbaarheid van mensen zonder en met werk – Some View on the World

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.