Joodse emigratie niet volgens de tijd van Nederlandse christenen

Nederland mocht het afgelopen jaar een kleine 25.000 Joden zien vertrekken naar Israël. Dat is natuurlijk wel een flink aantal, maar afgezet tegen de miljoenen Joodse mensen die nog buiten Israël verblijven, is het geen opzienbarend groot aantal. Toch willen de Nederlandse christenen dat alle Joden maar zo snel mogelijk naar Israël zullen verhuizen.

Het zal voor velen niet naar hun zin zijn om te horen dat lang niet alle Joden die gaan emigreren, als bestemming Israël kiezen. En er zijn ook Joodse mensen die Israël verlaten om ergens anders een nieuw thuis op te bouwen.

Niet alle Joden zien het als noodzaak om hun huidige ‘thuisland’ te ruilen voor het “thuisland Israël”. Het Zionisme is niet bij iedereen ingebakken in het bloed. Voor ouders met jonge kinderen is er ook het onaanvaardbare dat zij hun kinderen daar in het leger zouden moeten laten gaan (wegens de verplichte legerdienst die nu ook door de gelovigen moet volbracht worden). Wapendracht is totaal tegen de Wil van God en onverzoenbaar met ons geloof.

Wij merken wel dat er, vooral bij Nederlandse en Amerikaanse evangelische gelovigen de gedachte heerst dat alle Joden zullen moeten vergaderd zijn of bijeen moeten gekomen zijn vooraleer de Messias zou terugkeren. Men kan hierbij de vraag stellen

Uit welke tekst in de Bijbel valt op te maken dat alle Joodse mensen al thuis in Israël moeten zijn als de heer Jezus, de Messias, terugkeert naar deze aarde?

Het is wel gekend dat Jehovah God Zijn volk thuis zal brengen, in hun eigen land, en niet Jezus. Ook staat daar nergens een datum op geplakt. Zelfs betreft de dag van terugkeer van Jezus, wist zelfs hij zelf niets af, omdat zulke zaken alleen God gegeven zijn.

Wij denken in jaren en aantallen, God is het die dagen en jaren bepaalt, zelfs voor de terugkomst van Zijn eigen geliefde zoon.

Het is aan de Heer Jehovah om Zijn hand weer op te steken om het overblijfsel van Zijn volk terug te krijgen, en om een ​​banier voor de natiën op te richten, om de verdrevenen van Israël te verzamelen en de verstrooiden van Juda vanuit de vier hoeken van de wereld te verzamelen. Iedereen zal mogen te weten komen dat er een snelweg zal zijn voor het overblijfsel van God,  Zijn volk, dat zal blijven, vanuit vele windstreken, zoals er voor Israël was op de dag dat Israël uit het land Egypte kwam.

Jesaja 11:11-16 lijkt daar op te wijzen:

“11 Geschieden zal het te dien dage:

doorgaan zal mijn Heer met het opheffen van zijn hand om te verwerven het overblijfsel van zijn gemeente,- dat overblijft uit Asjoer en Egypte, uit Patros en Koesj, uit Elam, Sjinar en Chamat, en van de eilanden in de zee. 12 Opheffen zal hij een vaandel onder de volken en verzamelen Israëls verstotenen; Juda’s verstrooiden zal hij bijeenhalen van de vier vleugels van de aarde. 13 Wijken zal de naijver van Efraïm en wie Juda benauwen worden weggemaaid; Efraïm zal Juda niet meer benijden en Juda Efraïm niet benauwen. 14 Over de schouder van de Filistijnen zullen ze zeewaarts vliegen, samen zullen ze de zonen van het oosten buitmaken,- terwijl zij naar Edom en Moab hun hand uitstrekken en de zonen van Amon hen gehoorzamen. 15 Eens deed de ENE de tong van Egyptes zee in de ban, terwijl hij nu met zijn hand wenkt tegen de Rivier met de gloed van zijn geestesadem; uiteenslaan zal hij hem tot zeven beken en op schoenen zal men daardoorheen zijn weg gaan. 16 Wezen zal er een straatweg voor het overblijfsel van zijn gemeente dat zal overblijven uit Asjoer,- zoals er een was voor Israël op de dag dat hij opklom uit het land van Egypte.” (Jes 11:11-16 NB)

Het kan gerust zijn dat wij nog meer tekenen zullen gaan zien, dan diegene die wij nu al waar kunnen nemen. Er wordt namelijk ook over een banier gesproken die zal opgeheven worden onder de goyim of heidenvolken, zodat de verdrevenen van Israël en die vanuit Juda overal verspreid zijn, zullen worden teruggebracht van de vier hoeken van de aarde.
Laten we ons dus maar geen zorgen maken, de Elohim Hashem Jehovah zorgt er Zelf wel voor dat Zijn volk, op Zijn tijd, thuis zal komen.

3 Comments

Filed under Geestelijke aangelegenheden, Levensstijl, Nederlandse teksten - Dutch writings, Nieuwsgebeurtenissen - Journaal, Religieuze aangelegenheden, Wereld aangelegenheden

3 responses to “Joodse emigratie niet volgens de tijd van Nederlandse christenen

  1. Pingback: Christen en Joods Zionisme in het mei 2021 conflict – Some View on the World

  2. Pingback: Heeft er een Idoliseren van Israël plaats – Jeshuaisten / Jeshuaists

  3. Pingback: Zionisme | Stepping Toes

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.