Meelopen of nieuwsgierigheid en verwondering

Verwondering is raar geworden

Het lijkt wel of dat nog maar weinig mensen echt verwondering kunnen voelen voor de dingen rondom hen. Nieuwsgierigheid is een bijna onbekend begrip geworden.

Voor velen lijkt alles zo vanzelfsprekend. Weinigen durven nog vragen stellen of opmerkingen geven bij wat er allemaal gebeurd. Wie durft nog in het openbaar een eigen mening duidelijk laten klinken? Er wordt tegenwoordig veel “na gepraat” en “nageaapt”.

Ook al mag er nog zo veel te ontdekken zijn, willen de meeste mensen voorgekauwde kost en als ze op reis gaan is het dan liefst om ter plaatse rond het zwembad of bar te blijven hangen.

Het zou zeker niet slecht zijn moesten de mensen meer inzien dat ze verder moeten kijken dan hun neus lang is, en dieper op onderzoek zouden moeten gaan dan de vele berichtjes en filmpjes op sociale media. Iedereen kan wel een hand gebruiken die hen over de streep wil trekken van onbetrokkenheid. Velen hebben die hand nodig die hen begeleidt terwijl ze onderweg zijn, ook al ontkennen ze dat of willen ze er niet van weten.

Een hand die zekerheid biedt, zodat ze stappen durven nemen en vragen durven stellen. Een hand die ons in onze nieuwsgierigheid verbindt.

Leave a comment

Filed under Culturele aangelegenheden, Kennis en Wijsheid, Levensstijl, Nederlandse teksten - Dutch writings, Re-Blogs and Great Blogs

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.