Een moment van Bezinning, even maar

Logica is soms ver te zoeken. Wij kunnen slechts dromen dat nu en dan het gezond verstand het haalt.

Zich boven de terroristen plaatsen kan enkel maar gebeuren door zich niet te verlagen tot hun niveau en meer trachtten te bereiken door de rede en dialoog.

*

bezinning = moeilijk, misschien,

laten meeslepen in emoties, meegaan in oorlogsretoriek => politici doen precies wat vijand wil = wereld creëren van tirannie, wraak, vernietiging + dood!

logica der dingen = Franse president François Hollande oorlogsverklaring Islamitische Staat met krachtig ja beantwoordt

geschiedenis heeft geleerd =onverhoeds, te snel ten strijde trekken + verwachtingen scheppen +> nog grotere ellende

sjonkritmeesterjournalist

Waarom is er niet een moment van bezinning? Even maar. Het is moeilijk, misschien, maar als de politici zich laten meeslepen in de emoties, meegaan in de oorlogsretoriek, doen zij precies wat de vijand wil. Namelijk een wereld creёren van tirannie, wraak, vernietiging en dood!

Natuurlijk ligt het in de logica der dingen dat de Franse president François Hollande de oorlogsverklaring van de Islamitische Staat met een krachtig ja beantwoordt. Immers, het volk wil zo’n leider, staat in het Handboek van de Grote Politiek. Bommen gooien op Raqqa dus. Assad laten zitten. Optrekken met Poetin. Heel mooi dat ook premier Rutte IS de oorlog heeft verklaard.

Maar als de geschiedenis iets heeft geleerd, is het wel dat onverhoeds, te snel ten strijde trekken en verwachtingen scheppen tot nog grotere ellende zullen leiden. De IS-krijgers mogen waanzinnigen zijn. Het zijn waanzinnigen die weten hoe hun tegenstanders reageren op aanslagen zoals die…

View original post 14 more words

6 Comments

Filed under Activisme & Vredeswerk, Levensstijl, Misdaden & Wreedheden, Nederlandse teksten - Dutch writings, Politieke aangelegenheden, Re-Blogs and Great Blogs, Wereld aangelegenheden