Zij die in de renbaan lopen en geroepen zijn voor rechtvaardiging door geloof

“11  {De wijsheid wordt vaak onderschat} Opnieuw zag ik onder de zon dat niet de snellen de wedloop winnen, en ook niet de helden de strijd, ook dat niet de wijzen brood hebben, en ook niet de verstandigen rijkdom, en evenmin de kenners gunst. Tijd en toeval overkomen hun immers allen. 12 Want de mens weet ook zijn tijd niet, evenmin als de vissen die in een boosaardig net worden gevangen, en als de vogels die gevangen worden met de strik. Net als zij worden de mensenkinderen op een kwaad ogenblik verstrikt, wanneer dat hun plotseling overvalt.” (Prediker 9:11-12 HSV)

“24  Weet u niet dat zij die in de renbaan lopen, allen wel lopen, maar dat slechts één de prijs ontvangt? Loop dan zo dat u die verkrijgt. 25 En iedereen die aan een wedstrijd deelneemt, beheerst zich in alles. Zij nu doen dat om een vergankelijke krans te ontvangen, maar wij om een onvergankelijke te ontvangen.” (1 Corinthiërs 9:24-25 HSV)

“Want zoals het lichaam zonder geest dood is, zo is ook het geloof zonder de werken dood.” (Jakobus 2:26 HSV)

“Want zo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.” (Johannes 3:16 HSV)

“opdat de beproeving van uw geloof-die van groter waarde is dan die van goud, dat vergaat en door het vuur beproefd wordt-mag blijken te zijn tot lof en eer en heerlijkheid, bij de openbaring van Jezus Christus.” (1 Petrus 1:7 HSV)

“6 Verneder u dan onder de krachtige hand van God, opdat Hij u op Zijn tijd verhoogt. 7 Werp al uw zorgen op Hem, want Hij zorgt voor u. 8  Wees nuchter en waakzaam; want uw tegenpartij, de duivel, gaat rond als een brullende leeuw, op zoek naar wie hij zou kunnen verslinden. 9 Bied weerstand aan hem, vast in het geloof, in de wetenschap dat hetzelfde lijden ook aan al uw broeders {uw broeders-Letterlijk: uw broederschap.} in de wereld opgelegd wordt. 10  {Zegen, afzender, groeten} De God nu van alle genade, Die ons geroepen heeft tot Zijn eeuwige heerlijkheid in Christus Jezus, Hij Zelf moge u-na een korte tijd van lijden-toerusten, bevestigen, versterken en funderen.” (1 Petrus 5:6-10 HSV)

“{Oorlogswetten} Wanneer u ten strijde trekt tegen uw vijanden, en u ziet paarden en strijdwagens, een volk dat groter is dan u, wees dan niet bevreesd voor hen. Want de HEERE, uw God, Die u uit het land Egypte heeft geleid, is met u.” (Deuteronomium 20:1 HSV)

“En deze hele gemeente zal weten dat de HEERE niet door zwaard of door speer verlost, want de strijd is van de HEERE. Hij zal u in onze hand geven.” (1 Samuël 17:47 HSV)

“Het is niet aan u in deze oorlog te strijden. Stel uzelf op, blijf staan en zie het heil van de HEERE dat met u is, Juda en Jeruzalem. Wees niet bevreesd en wees niet ontsteld. Trek morgen tegen hen op, want de HEERE zal met u zijn.” (2 Kronieken 20:17 HSV)

“Maar als u wilt gaan, doe het dan en wees sterk voor de strijd. God zal u echter laten struikelen voor de vijand, want in God is kracht om te helpen en om te laten struikelen.” (2 Kronieken 25:8 HSV)

“(55:19) Hij heeft mijn ziel in vrede verlost van de strijd tegen mij, want met velen waren zij tegen mij.” (Psalmen 55:18 HSV)

“(140:8) HEERE Heere, kracht van mijn heil, U hebt mijn hoofd beschut op de dag van de strijd. {strijd-Letterlijk: wapens.}” (Psalmen 140:7 HSV)

“Een paard wordt gereedgemaakt voor de dag van de strijd, maar de overwinning is van de HEERE.” (Spreuken 21:31 HSV)

“(2:17) Ik zal voor hen een verbond sluiten op die dag met de dieren van het veld, met de vogels in de lucht en de kruipende dieren op de aarde. En boog, zwaard en strijd zal Ik van de aarde doen verdwijnen, {doen verdwijnen-Letterlijk: verbreken.} en Ik zal hen onbezorgd doen neerliggen.” (Hosea 2:18 HSV)

“Zie, Ik kom als een dief. Zalig hij die waakzaam is en op zijn kleren acht geeft, zodat hij niet naakt zal rondlopen en men zijn schaamte niet zal zien.” (Openbaring 16:15 HSV)

“En hij zal uitgaan om de volken te misleiden die zich in de vier hoeken van de aarde bevinden, Gog en Magog, om hen te verzamelen voor de oorlog. En hun aantal is als het zand van de zee.” (Openbaring 20:8 HSV)

“Ik doe de genade van God niet teniet; want als er gerechtigheid door de wet \@zou zijn,\@ dan was Christus tevergeefs gestorven.” (Galaten 2:21 HSV)

“En de Schrift, die voorzag dat God uit het geloof de heidenen zou rechtvaardigen, verkondigde eertijds aan Abraham het Evangelie: In u zullen al de volken gezegend worden.” (Galaten 3:8 HSV)

“En dat door de wet niemand gerechtvaardigd wordt voor God, is duidelijk, want de rechtvaardige zal uit het geloof leven.” (Galaten 3:11 HSV)

“{Geen misbruik van de vrijheid} Want u bent tot vrijheid geroepen, broeders, alleen niet tot die vrijheid die aanleiding geeft aan het vlees; maar dien elkaar door de liefde.” (Galaten 5:13 HSV)

“21 {Rechtvaardiging door het geloof} Maar nu is zonder de wet gerechtigheid van God geopenbaard, waarvan door de wet en de profeten is getuigd: 22 namelijk gerechtigheid van God door het geloof in Jezus Christus, tot allen en over allen die geloven, want er is geen onderscheid.” (Romeinen 3:21-22 HSV)

“Want niet door de wet is de belofte aan Abraham of zijn nageslacht gedaan dat hij een erfgenaam van de wereld zou zijn, maar door de gerechtigheid van het geloof.” (Romeinen 4:13 HSV)

“1  {Gestorven aan de zonde} Wat zullen wij dan zeggen? Zullen wij in de zonde blijven, opdat de genade toeneemt? 2 Volstrekt niet! Hoe zullen wij, die aan de zonde gestorven zijn, nog daarin leven? 3 Of weet u niet dat wij allen die in Christus Jezus gedoopt zijn, in Zijn dood gedoopt zijn?” (Romeinen 6:1-3 HSV)

“Als u met uw mond de Heere Jezus belijdt en met uw hart gelooft dat God Hem uit de doden heeft opgewekt, zult u zalig worden.” (Romeinen 10:9 HSV)

“Wie echter twijfelt als hij eet, is veroordeeld, omdat hij het niet uit geloof doet. En alles wat niet uit geloof is, is zonde.” (Romeinen 14:23 HSV)

“Zonder geloof is het echter onmogelijk God te behagen. Want wie tot God komt, moet geloven dat Hij is, en dat Hij beloont wie Hem zoeken.” (Hebreeën 11:6 HSV)

“want het is God, Die in u werkt zowel het willen als het werken, naar Zijn welbehagen.” (Filippenzen 2:13 HSV)

“Ik ben de Wijnstok, u de ranken; wie in Mij blijft, en Ik in hem, die draagt veel vrucht, want zonder Mij kunt u niets doen.” (Johannes 15:5 HSV)

*

 

+

Engelse versie / English version: Engelse versie: The race is not to the swift, nor the battle to the strong

Sailing ship in which the administrator travel...

Een wedloop of zeilwedstrijd. Waar wil jij heen varen? god heeft de wegen voorbereid en de zeeën voorzien vna lichtbakens. Welke sterren wenst jij te volgen?- Sailing ship in which the administrator travels around in the Orembaai, Ceram, Moluccas (Photo credit: Wikipedia)

 

++

Vindt ook:

Van goede moed zijnde om de wedloop te voleindigen

+++

  • Why we shouldn’t worry God will break His promises (pastorjonev.typepad.com)
    While God is making a promise, He is also keeping a promise He made centuries before to Abraham, Isaac, and Jacob (2:24; 6:3-4).
  • The Lord Will Provide #InstarationDevo (armansheffey.com)
    God is a perfect, loving father. As we, His children, trust Him with our lives and obey His commands He promises to be our great provider.
    Abraham experienced this amazing provision when faced with the greatest test a father could face: choosing your child or your God.
  • The Faith of our Ancestors: Something we can emulate? (saintmichaelschapel.wordpress.com)
    Lord, let my faith be joyful
    and give peace and gladness to my spirit,
    and dispose it for prayer with God
    and conversation with men,
    so that the inner bliss of its fortunate possession
    may shine forth in sacred and secular conversation.
  • Grace and Favor for Lot (africanaprincess.wordpress.com)
    God remembered Abraham and sent Lot out of the midst of trouble.  For the seed that Lot sown with Abraham, the man of God, Lot was granted favor and grace by being in relationship with Abraham.  Beloved, when you help and pray for the man and woman of God, God will remember.  In the case of Lot, he was saved from destruction. It is good news to know that God will bless you for helping His people.  As you are praying over God’s chosen, you are sowing seeds in God that can be reaped in the future.
  • Excitement From Book Of Joshua (mylordmyfriend.com)
    Following on from their first victories, Israel goes on to take much of Canaan. Conquering all cities, but the cities that can be defended and used are kept, with the lesser cities being destroyed. The only exception is Hazor, the most powerful city in the land, which was destroyed.
  • The Fear of Man is a Trap (codybateman.org)

    Fear is a robber of the worst sorts. Abraham’s own fear – which began in his mind – nearly caused him to lose his wife, a new land of promise and a beautiful heritage for his offspring too.

    Today, the whole world remains blessed by the faithfulness of God toward Abraham. How so? Because our Savior, Jesus Christ, eventually came from that same line of Abraham and his beautiful wife!

21 Comments

Filed under Aanhalingen uit Heilige Geschriften, Geestelijke aangelegenheden, Levensstijl, Nederlandse teksten - Dutch writings, Religieuze aangelegenheden

21 responses to “Zij die in de renbaan lopen en geroepen zijn voor rechtvaardiging door geloof

  1. Pingback: Vreugdeliederen opdat in ons wordt volbracht wat de wet van ons vereist en toekomst ons biedt – Belgische Broeders In Christus

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.