Vakantie en reizen in coronatijden

Voor heel wat mensen is op vakantie gaan gelijk geworden als op reis gaan, ook al hoeft dat zo niet te zijn. Maar de meeste mensen zijn vergeten hoe ze thuis vakantie kunnen door brengen.

Reizen
De zomervakantie is aangebroken en heel wat mensen voelen er wel een beetje nood aan om de kerktoren te verlaten en andere horizonten te verkennen.

Het Nationaal Overlegcomité heeft regels vastgelegd om deze zomer vrij en veilig te reizen binnen de Europese Unie. Dat zal kunnen op basis van het Europees digitaal coronacertificaat. Het certificaat kan vanaf 1 juli in alle EU-landen worden gebruikt en is het bewijs dat iemand tegen corona is gevaccineerd (+ 2 weken), negatief op corona is getest of van corona is hersteld.

Men moet wel weten dat reizen naar landen buiten de Europese Unie intussen sterk afgeraden blijven. Lees hier meer over wat je moet doen bij vertrek of terugkomst uit het buitenland.

Passagier Lokalisatie Formulier blijft behouden
Aan het gebruik van het Passagier Lokalisatie Formulier, verandert er niets.

Het onderscheid tussen professioneel en niet-professioneel reizen is gelukkig vervallen. Heel Kafkajaans mocht het zijn dat voor mensen die voor hun beroep de grenzen moesten oversteken heel wat paperassen moesten verwerken en heel wat moesten betalen voor de nodige testen en vergunningen, dit terwijl zij die voor de lol de landsgrenzen over staken goedkoop tot zelfs gratis hun testen konden krijgen.
Ook voor professionele reizen moet vanaf 1 juli wel nog een PLF worden ingevuld in plaats van de Business Travel Abroad-tool (BTA).

Algemeen zouden wij het liefst hebben dat zich niet te veel mensen zich verplaatsen naar regio’s waar veel mensen tesamen zijn. Dus kan men best al die populaire badplaatsen vermijden.
Minder erg is het als men ergens ver weg van de massa gaat zitten. In een eigen ‘hutje’, appartement of huisje, in zulk een afgelegen plek dat men er zelfs minder mensen tegen komt dan in de eigen huiselijke omgeving.

Geniet van het samenzijn met familie en vrienden, maar probeer toch steeds de maatregelen en het zorgen voor ieders veiligheid en gezondheid in het achterhoofd te houden.

In ieder geval wat u ook wenst te doen: Houdt het veilig, niet enkel voor u en uw gezin, maar ook voor alle anderen.

+++

Gerelateerd leesvoer

  1. Rustige zondag
  2. Vakantie EHBF
  3. Aangepaste Coronamaatregelen en vakantietijd
  4. 3 (h)eerlijke vakantieparken in eigen land
  5. Kleurplaat – ‘Slakkantie’
  6. Drie geweldige wandelingen in het Zwarte Woud

2 Comments

Filed under Uncategorized

2 responses to “Vakantie en reizen in coronatijden

  1. Pingback: 31 augustus, laatste dag van de zomervakantie | Broeders in Christus

  2. Pingback: Vakantietijd in 2022 | From guestwriters

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.