Voor chocoladegekken zoals ik.
Met cacao kan men alle kanten op. Men kan het gebruiken in zoete en hartige gerechten, maar wist u ook dat u het naast de klassieke koude en warme zoete drankjes ook in cocktails kan gebruiken?
Zou u er ooit aan denken appelsap of granaatappelsap met cacao te mengen? Nochtans is dat laatste een heerlijke combinatie. U moet maar eens proberen de granaatappelpitjes te overgieten met gesmolten chocolade …. overheerlijk.
Het leven is aan de durvers.
U moet dus zeker eens proberen een cocktail of mocktail te maken met cacao!
Want onderstaande (supergemakkelijke) cocktail zou je wel eens immens kunnen bevallen.
‘Cocktail’ en ‘chocolade’ … Dat klinkt misschien zwaar, maar hier zorgt de cacao voor een superfrisse en lichte toets.

Ingrediënten voor 1 glas
Bereiding
- Doe het appelsap, het cacaopoeder, de honing, het rode fruit, het limoensap en het gebroken ijs in een shaker (of bokaal). En shaken maar!
- Deze mix kan zo in het glas. Werk eventueel af met wat cacaopoeder, rood fruit en verse muntblaadjes.