Cacao in een cocktail!

Voor chocoladegekken zoals ik.

Met cacao kan men alle kanten op. Men kan het gebruiken in zoete en hartige gerechten, maar wist u ook dat u het naast de klassieke koude en warme zoete drankjes ook in cocktails kan gebruiken?

Zou u er ooit aan denken appelsap of granaatappelsap met cacao te mengen? Nochtans is dat laatste een heerlijke combinatie. U moet maar eens proberen de granaatappelpitjes te overgieten met gesmolten chocolade …. overheerlijk.

Het leven is aan de durvers.

U moet dus zeker eens proberen een cocktail of mocktail te maken met cacao!
Want onderstaande (supergemakkelijke) cocktail zou je wel eens immens kunnen bevallen.

‘Cocktail’ en ‘chocolade’ … Dat klinkt misschien zwaar, maar hier zorgt de cacao voor een superfrisse en lichte toets.

Ingrediënten voor 1 glas

12 cl (10 el) appelsap
12 cl granaatappelsap
wat vers rood fruit naar keuze
1 handvol verse muntblaadjes
1 g cacaopoeder
5 g honing
1 el limoensap
Bereiding
  • Doe het appelsap, het cacaopoeder, de honing, het rode fruit, het limoensap en het gebroken ijs in een shaker (of bokaal). En shaken maar!
  • Deze mix kan zo in het glas. Werk eventueel af met wat cacaopoeder, rood fruit en verse muntblaadjes.

Leave a comment

Filed under Levensstijl, Nederlandse teksten - Dutch writings, Voeding

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.