De lege levenskalender voor elkeen

Psalm 139: 16 U zag me al toen ik nog helemaal geen vorm had.
Al mijn dagen stonden al in uw boek
toen ik nog niet één dag daarvan had geleefd.

*

Wanneer wij naar de Hebreeuwse tekst kijken staat er dat God onze dagen optekende voordat ze vorm kregen. Men zou als het ware kunnen denken dat God voor elk schepsel een Plan heeft waarbij Hij voor elkeen een lege levenskalender heeft voorzien, waarbij de mens zelf vorm moet geven aan zijn levensdagen.

Er kan van alles gebeuren in het leven en wij kunnen allerlei richtingen uit met dat gebeuren. Iedereen is echter zelf verantwoordelijk voor de eigen keuze en welke richting hij of zij uit wil gaan.

+

Vindt ook om te lezen:

Bron(nen) van kwaad

1 Comment

Filed under Aanhalingen uit Heilige Geschriften, Bezinningsteksten, Geestelijke aangelegenheden, Levensstijl, Nederlandse teksten - Dutch writings

One response to “De lege levenskalender voor elkeen

  1. In meerdere Bijbelteksten kunnen wij zo zien hoe de mens zelf verantwoordelijkheid moet nemen. Zo kunnen lezers misschien denken dat Gods voorzienigheid een dubbelheid in zich heeft als zij in Genesis 24 en in Ruth 2 tegenkomen dat God mensen op het oog heeft, maar dat ze er ook zelf helemaal bij moeten zijn en zelf ook keuzes moeten maken.

    Ze moeten wel zelf op pad gaan. In beide gevallen begint het met de actie van mensen zelf. God heeft de mens volledige vrijheid gegeven om zijn leven in te vullen, maar het zijn die keuzes van de mens die later zullen uitmaken in welke mate die mens aanvaardbaar zal zijn voor God of niet.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.