Naam gebruikers

Overal ter wereld kennen meerdere mensen de christenen met een zekere naam die langs de deuren komen om te getuigen. Die getuigen dragen de Naam van God, maar zijn vast en zekere niet de enige christenen die die Naam van God hoog achten en veelvuldig gebruiken.

Zij geven dikwijls de indruk dat zij de enige ware christenen zijn die opkomen voor die Ene Ware God. Zij vergeten echter dat er naast hun heel wat andere christenen zijn die ook een diep geworteld geloof hebben in slechts één God die één is en geen twee of drie is. We kennen de meeste niet gelovigen of anders gelovigen, zoals moslims hoofdzakelijk die christenen die in een drie waardige of driehoofdige godheid geloven. Zij mogen echter niet vergeten dat, al zijn die trinitariërs wel in de meerderheid, de andere gelovigen die de Naam van God gebruiken en Hem als de Enige Werkelijke God erkennen, zoals de Joden en Islamieten de God van Abraham als de Enige Ware aannemen en aanbidden.

De wereld hoort te weten dat het allerbelangrijkste het personage is Die de alles geschapen heeft en dat iedereen Zijn Naam moet komen te kennen. De Getuigen van Jehovah zijn onder andere een groep van predikers die over Hem en Zijn Plan komen getuigen. Maar naast hen zijn er ook anderen die getuigenis afleggen van de wonderwerken die de goddelijke Schepper Jehovah verricht. Hieronder bevinden zich gelovigen die ook de belangrijkheid inzien van die andere naam waarover de Heilige Geschriften spreken. al vanaf de eerste boek in het Boek der boeken, de Bijbel, vindt men een verwijzing naar dat personage. Hij vormt eigenlijk met het Beloofde Land en het Koninkrijk van God de rode draad van de gehele Heilige Schrift. daarom kan men eigenlijk niet naast die Bijbelse figuur kijken.

Omdat dat personage naast de gezondene van God wordt genoemd en door God zelf verklaard wordt als zijn ‘Geliefde zoon‘ te zijn, moeten wij dat personage dat geboren is in Bethlehem en groot gebracht in Nazareth, ook als bijzonder aanschouwen. Die man van vlees en bloed was zulk uniek figuur dat wij hem in gedachten moeten dragen. Om die reden en ter erkenning van wat hij gedaan heeft, zijn er gelovigen die zijn naam in hun groepering willen dragen. Dit vooral ook omdat normaal christenen volgelingen van Jeshua zouden moeten zijn, maar mist de wereld hoofdzakelijk de valse christenen kent, of zij die niet werkelijk Jeshua of Jezus Christus zijn leerstellingen navolgen, willen zij zich van die trinitariërs onderscheiden, door Jeshua zijn naam als ‘wapenschild’ te dragen.

Sinds kort kan u zo ook volgers van Jeshua op het net vinden. Sommigen van hen zullen hun eigen bijdragen op hun persoonlijke webpagina’s brengen (zoals o.a. mijn site Jeshuaist en Immanuel Verbondskind zijn site) en op een groepssite die hun gemeenschap de Jeshua-isten (of Jeshua-ists) ook beter kenbaar wil maken en meerdere punten uit de Heilige schrift wil doorlichten en misverstanden opklaren. Graag wil ik u aanbevelen om ook deze sites eens te gaan bezoeken.

Op de algemene site van de Jeshuaisten zal men de Thora, of Wetboek van God, van het begin door nemen om zo een beter beeld te krijgen van wie de Bijbelse figuren zijn en hoe dezen in het Plan van God passen. Indien u graag eens de Bijbel in verscheiden Bijbelvertalingen van het begin wil door nemen is die website een aanrader om te blijven volgen.

Bij het doornemen van die pagina’s zal u ook komen in te zien waarom die bepaalde gelovigen in de Nazareense rebbe jeshua er de voorkeur aan geven om zich Jeshuaisten te noemen in plaats van het gebruikelijke woordje ‘christenen’ te gebruiken, niet tegenstaande dat zij zich natuurlijk ook ware christenen voelen. Maar met die tittel willen zij naar anderen toe duidelijk maken dat zij de Joodse leermeester volgen die zelf ook de God van Israel aanbad en niet de zogenaamde Jezus die zichzelf zou aanbidden (namelijk de god zoon van de trinitarische christenen).

Op mijn en op de algemene site van de Jeshuaisten kan u verder meer vernemen waarom voor die naam Jeshua-isten gekozen is. Op die sites kan u ook te weten komen wat zij geloven en waar zij voor gaan.

Als ware christenen hopen zij in eenheid te leven met al diegenen die de goddelijke Schepper als Enige Ware God willen erkennen en Jeshua of Jezus Christus als hun bemiddelaar bij God willen zien.

Lees verder meer in:

Reden om zich te distantiëren van bepaalde Christenen

Terug gaand naar de originele naam

Betreft Jeshuaisten

Wie is een Jeshua-ist

 

 

++

Aanvullende lectuur

  1. Rond God de allerhoogste
  2. Geloof in slechts één God
  3. Geloof in Jezus Christus
  4. een Naam voor een God 5 zaaien van verwarring
  5. Belangrijkheid van Gods Naam
  6. Vertrouwen, Geloof, Roepen en Toeschrijving aan Jehovah #14 Gebed #12 De andere naam
  7. Jezus van Nazareth #1 Jezus Geboorte
  8. Jezus van Nazareth #2 De zoon van Maria
  9. Jezus van Nazareth #3 De Zoon van God
  10. Jezus van Nazareth #5 Zijn Unieke persoonlijkheid
  11. Jezus van Nazareth #6 Zijn unieke macht

+++

Verder aanverwant

  1. De legenda van mijn bijbel aantekeningen
  2. Een nieuwe Bijbel in hedendaags Nederlands
  3. Nieuwe Wereldvertaling Jehova’s getuigen herzien
  4. En het Woord was…
  5. Een hulpmiddel voor bij het bidden
  6. Jehova Getuige: ‘Serieuze arbeider zoekt werk’
  7. Onderzoek | Seksueel misbruik bij Jehovah’s Getuigen
  8. Jehova’s Getuigen, bescherm je kinderen
  9. De waarheid en het koninkrijk – Marc Poorter ****
  10. Lord Jesus Christ – Larry W. Hurtado ***1/2 (boekbeoordeling in het Nederlands)
  11. How Jesus became God – Bart Ehrman ***1/2 (boekbeoordeling in het Nederlands)
  12. Een Geschiedenis van de wereld door Moslimse ogen – Tamim Ansary **1/2
  13. Geen Kerstmis voor Jezus volgens Jehovah’s Getuigen

+++

11 Comments

Filed under Aankondiging & Introductie, Geestelijke aangelegenheden, Nederlandse teksten - Dutch writings, Nieuwsgebeurtenissen - Journaal, Religieuze aangelegenheden