Mensen van verschillende culturen, geloofs- en politieke overtuigingen broederlijk naast elkaar

De mens stamt af van één en dezelfde mens. De eerste Adam en Eva zijn de ouders van “heelder generaties”. Vandaag is de wereld bevolkt met een zeer grote variëteit van volkeren, waarvan hun leden zeer verschillende politieke meningen hebben en op zeer verscheiden wijze hun burgerlijk en geloofsleven belijden.

Geloof jij dat er op deze wereld te veel onrecht is? Denk je dat er weinig tegen te doen is? Of geloof jij dat er wel iets tegen te doen is?

Wij geloven dat er heel wat te doen is tegen onrecht in de wereld. Wij geloven zelfs dat het noodzakelijk is dat mensen de handen in elkaar slaan om samen er iets aan te doen. Hier willen wij een plaats aanbieden waar wij deze wereld onder de loep houden en zaken ter berde brengen die al of niet goed zijn.

Wij zijn er van overtuigd dat eenieder van ons zijn eigen steentje zou kunnen bij dragen en wel degelijk iets aan het rollen zou kunnen krijgen.

Op dit platform zouden wij heet fijn vinden moesten wij mensen uit allerlei strekkingen broederlijk naast elkaar kunnen vinden. Hier willen wij ideeën geuit zien van mensen uit alle windhoeken, en al mogen hun ideeën zo ver uiteenlopend zijn zouden wij toch graag zien dat iedereen hen erkent als mensen die gerust samen op deze wereld willen leven in vrede.

Algemeen willen wij graag een vredesboodschap uitzenden in talen die anderen ook begrijpen. In zekere zin zal u daarom ook de meeste artikelen in de handelstaal Engels vinden, omdat een meerderheid zich daar ook wel in kan vinden. Het zou tof zijn moesten wij hier ook artikelen in het Frans, Duits, Zuid-Afrikaans en misschien zelfs ook in het Spaans vinden, maar daarvoor moeten wij nog de nodige vakkundige sprekers vinden.

Het leukste zou zijn moesten wij van ieder continent van deze aarde bereidwilligen zouden vinden die hier een overzicht zouden plaatsen van wat er in hun windstreek gebeurd.

Beste lezers, voelt u zich niet geroepen om hier ook regelmatig een woordje te plaatsen? Waarom gebruikt u uw vakkennis niet om kennis met anderen te delen? Indien meerdere vakmensen op eenvoudige wijze regelmatig iets zouden posten over zaken in hun vakgebied zou dit een boeiend platform kunnen worden waar vele mensen kennis kunnen opdoen en door hun verhoogde kennis en inzicht zich nog beter voelen in een wereld waarin wij allen een plaats verdienen.

Daarom, stel niet uit! Biedt u aan om voor ons te schrijven. Al was het eens per week of eens per maand, elke deelzaamheid kan voor iedereen verrijkend zijn en een act van broederlijkheid en getuigenis van samenhorigheid.

 

Laat van u horen.

Give Peace a chance

+++

Gerelateerd

 1. Absolute voorwaarde.
 2. Gezocht: nieuwe woorden voor een boze wereld
 3. Ek ontmoet ‘n Ou Vroutjie
 4. hardepad
 5. Besta ik in mijn shalom
 6. Het kost me heel veel moeite (Dutch)
 7. Mannen en vrouwen zijn gelijk in Noord Afrika
 8. De vechtbereidheid van Nederlanders is laag
 9. Dankbaar
 10. Collectief herdenken
 11. And the world will live as one..
 12. Vredelievend
 13. Feminisme anno 2016: van gefrustreerd naar laisser-faire
 14. How far off is equality?

11 Comments

Filed under Aankondiging & Introductie, Activisme & Vredeswerk, Culturele aangelegenheden, Kennis en Wijsheid, Levensstijl, Nederlandse teksten - Dutch writings, Politieke aangelegenheden, Sociale Aangelegenheden, Wereld aangelegenheden

11 responses to “Mensen van verschillende culturen, geloofs- en politieke overtuigingen broederlijk naast elkaar

 1. Pingback: People of different cultures, beliefs and political convictions fraternal together | From guestwriters

 2. Hartlike groete vanuit Suid Afrika waar ons beeld in die buitewereld dikwels negatief is, maar waar ons, met ons wye verskeidenheid van kulture, tog by mekaar leer en mekaar respekteer. Ek hoop om deur hierdie blog nog meer bewus te word van die goedheid wat daar binne elkeen van ons skuil.

  Like

  • Dankie vir jou besoek aan ons blog en vir jou aanmoedigende/bemoedigende woorde. Soos u juis opgemerk het, wense ons eendrag onder die mense te bring en aan te toon dat ons nie regtig so baie vershillen nie.

   Asook wensne ons hier ‘n boodskap van vrede en welwillendheid te versprei, om die mense aan te moedig om die hande in mekaar te slaan om saam te werk vir ‘n beter wêreld.

   Fyn ook te merken dat u hulp wil te bied aan diegene wat gepla of geteister word deur die verlies van ‘n geliefde. In hierdie nie altyd so eady lewe altyd ons gekonfronteer word met die lewe en die dood en sal moet leer om te gaan met dit. Ook in hierdie saak wil ons iets opbouing bydra.

   Ons wens u daarom ook baie geluk en voorspoed toe in jou soortgelyk werk.

   Liked by 1 person

 3. Goeie more hier uit Suid Afrika – ek sal graag bydraes wil plaas, hoe gaan ek te werk?

  Like

  • Ons het u ‘n uitnodiging gestuur waarin u op die aangehegte link kan kliek sodat jy tereg kom op ‘n dashoard van ons. Om op die beter ou dashboard te kom of dieselfde dashboard soos die uwe te hê, kan u best eers jou administrator dashboard oopmaak en dan in die regterkantste From Guestwriters kies, en dit by jou gunstelinge stoor of merk. (Vir die makklijkheid paatsen ons het in die toolbar = sleep die link na die toolbar onder die URL)

   Like

 4. All those who think they can contribute to a positive way of thinking in this world and who are able to write uplifting texts, are welcome to become contributors or authors.

  Also those who just want to stay neutral but want to bring an overview of what happened in the world may try out their journalistic pen over here.
  The same for those who love to write about nature, fashion or lifestyle and would not mind contributing to the build up of an international lifestyle magazine where we try to give hands to all sorts of people from all sorts of cultures, races and religions, are welcome to help to build those bridges of love and peace to all nations.

  Those who want to contribute or want to become an author for this blog may send us some information about their ideas of the relationships with each other and their view on mankind, as well as their e-mail address to where we can send the invitation.

  Like

 5. Pingback: Zingen over moeilijkheden en lijden ook noodzakelijk in kerkgemeenschap | From guestwriters

 6. Pingback: Messiaans, Joods of Christen – Jeshua-ists

 7. Pingback: Evangelisatie en open karakter – Jeshua-ists

 8. Pingback: Constant schuldig verzuim in 2020 als het om ongelijkheid draait | From guestwriters

 9. Pingback: Christadelfiaanse geloofspunten #3 Zonde en zondigheid – Belgische Broeders In Christus

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.