Clean Power Plan voorgesteld door president Obama

Het Clean Power Plan heeft haar eindversie gekregen en werd vandaag door president Obama voorgesteld op de Facebook pagina van het Witte Huis.

Op voorhand weten wij al dat de zeer conservatieve Tea party leden en Republikeinen zijn bedenkingen en oplossing zullen afbreken.

Terwijl klimaatmodellen ervan uit gaan dat bossen na een droogte onmiddellijk opnieuw CO2 uit de atmosfeer halen blijkt uit een nieuwe studie dat ze jaren nodig hebben om zich helemaal te herstellen, blijven velen toch ontkennen dat het afbranden van bossen voor landbouwgebied te winnen schade aan het milieu zou opleveren. Alsook zijn er mensen die halsstarrig blijven beweren dat het vele auto en vrachtverkeer niet voor een schadelijke vervuiling zou zorgen.

Op een bijeenkomst van de oliebroers Koch in Californië uitte senator Marco Rubio, een van de Republikeinse presidentskandidaten voor de verkiezingen van 2016, gisteren al kritiek. Door de plannen van Obama zouden de kosten van elektriciteit voor miljoenen Amerikanen omhoog gaan, stelde hij.

Zoals gewoonlijk gaan de maatregelen voor sommigen niet ver genoeg en voor anderen zoals de Republikeinse presidentskandidaat Jeb Bush zijn ze onverantwoord en gaan ze te ver. Alsook klaagt Jeb Bush er over dat zij  verscheidene besturen passeren in de verschillende staten, en zou het ten koste van meerdere banen gaan en een energieprijs opleveren.

>


BREAKING: On Monday, President Obama will release the final version of America‘s Clean Power Plan—the biggest, most important step we’ve ever taken to combat climate change. If you agree that we can’t condemn our kids and grandkids to a planet that’s beyond fixing, share this video with your friends and family. It’s time to #ActOnClimate.

English: A "family" photo at the G-8...

English: A “family” photo at the G-8 summit in L’Aquila, Italy, July 9, 2009. First rank: Silvio Berlusconi, Giorgio Napolitano (president of Italy), Nicolas Sarkozy, Barack Obama, Lula, Hosni Mubarak (back) and Muammar Gaddafi. (Photo credit: Wikipedia)

+++

Leave a comment

Filed under Ecologische aangelegenheden, Nederlandse teksten - Dutch writings, Politieke aangelegenheden

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.